LiteraturaMusic Play svojom djelatnošću već godinama upotpunjuje vrlo skromno hrvatsko glazbeno izdavaštvo. S više od pedeset izdanja notnih zapisa hrvatskih skladatelja i knjiga s tematikom vezanom uz glazbu i glazbene djelatnosti, pridonosimo očuvanju hrvatske kulturne baštine. Kod nas možete kupiti ili putem weba naručiti sva izdanja po maloprodajnim cijenama.


Darko Breitenfeld, Tomislav Breitenfled: BOLESTI I SUDBINE POZNATIH SKLADATELJA

picture

Pisana razumljivim jezikom i protkana dragocjenim psihološkim i medicinskim podacima, knjiga sustavno obrađuje često dramatične sudbine najpoznatijih svjetskih - i hrvatskih - skladatelja, pružajući pritom i bolji uvid u njihove živote i stvaralaštvo.

21 cm - 288 str.
Cijena: 100,00 kn


picture

Igor Gjadrov: UMIJEĆE DIRIGIRANJA

picture

Knjiga je profesionalno iznesen spoj stručnog znanja i praktičnog iskustva, namjenjena profesionalnim dirigentima, muzičkim akademijama, glazbenim školama, amaterima-voditeljima i cjelokupnoj glazbenoj i kulturnoj javnosti. Čitljiva, jasna, stručna i što je najvažnije - vrlo primjenjiva u praksi.

24 cm - 302 str.
Cijena: 245,00 kn


picture

SYNTHESIZER 1

picture

Priredila: Lidija Perutka-Burjan
Prva knjiga je nezaobilazan udžbenik za sve koji na synthesizeru započinju prve korake upoznavanja s glazbom - glazbalom. Ona uvodi učenika u svijet glazbene teorije, gdje elemente glazbene pismenosti uči putem jednostavnih pučkih ali i drugih skladbi koje su svoje mjesto u knjizi našle zahvaljujući svojoj neprolaznoj ljepoti.

Note - 21 cm - 85 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

SYNTHESIZER 2

picture

Priredila: Lidija Perutka-Burjan
Uvodi u svijet višeglasja — akordike pružajući mogućnost da učenici iskoriste kreativni potencijal ovog instrumenta.

21 cm - 85 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

SYNTHESIZER 3

picture

Priredila: Lidija Perutka-Burjan
Treća knjiga – Odabir skladbi naše svakodnevice s kojom smo odrasli uz medije - radio, televiziju, film...... čine lijepe melodije i bogata harmonijska pratnja. Neprolaznost i vječnost melodija pružit će vam zadovoljstvo ljepote i ugođaja.

21 cm - 154 str.
Cijena: 60,00 kn


picture

SYNTHESIZER 4

picture

Priredila: Lidija Perutka-Burjan
Logičan slijed Synthesizera 3, čine najljepše, zauvijek romantične 63 skladbe za sva vremena.

21 cm - 252 str.
Cijena: 60,00 kn


picture

JESEN STIŽE DUNJO MOJA

picture

Priredio: Marjan Krajna
Zbirka obuhvaća osamdeset i osam zabavnih, starogradskih - narodnih, božičinih i dječjih pjesmica na stotinu stranica. Zbog svoje jednostavnosti i pristupačnosti Zbirka se može koristiti u programima škola i edukaciji glazbenika početnika - amatera. Harmonizacije su proširene akordskim oznakama napisanim za gitaru uz prepoznatljive teme i ritam prilagođen harmonici sa standardnim basom kao i synthesizeru. Gotovo uz svaku pjesmu dopisan je prateći tekst. Zbirka će naći primjenu u praksi svih onih koji bi htjeli obogatiti svoj osobni popularni svirački i pjevački repertoar.

21 cm - 100 str.
Cijena: 70,00 kn


picture

Dora Pejačević: GLASOVIRSKE MINIJATURE

picture

Zbirka notnih zapisa koja obuhvaća rana Dorina glasovirska djela, od op.2 do op.32, koja su nastala između 1897. i 1912. godine.

33 cm - 60 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Dora Pejačević: ŽIVOT CVIJEĆA

picture

Zbirka notnih zapisa koja obuhvaća djela nastala sredinom Dorina stvaralaštva između 1905. i 1910. godine.

33 cm - 50 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Peter Päffgen: GITARA (s njemačkog preveo Fra Antun Mrzlečki OFM Cap.)

picture

Povijest gitare od ranih oblika do sadašnjosti. Pregled razvoja gitare više od 3000 godine prikazuje ju kao glazbalo koje je cjelokupnu europsku povijest glazbe pratilo od njezinih početaka. Namijenjena je svakom gitaristu, povijesničaru glazbe, profesionalcu i zaljubljeniku u gitaru.

24 cm - 203 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Nenad Miletić - PIPO: BIT ĆEŠ UVIJEK MOJA

picture

Zbirka 50 skladbi priređenih za gitaru, namijenjenih učenicima glazbenih škola, studentima, amaterima i svim zaljubljenicima gitarske glazbe koja sadrži jednostavnu šifriranu akordičku pratnju i bogatu aranžersku koncepciju autora.

Note - 30 cm - 87 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

GLAZBA HRVATSKIH GITARISTA

picture

Priredila: Alemka Orlić
Zbirka notnih zapisa poglavito namijenjena učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola. Uvrštene skladbe kreću se od posve jednostavnih, prikladnih već za početnike, pa do zahtjevnih koncertnih skladbi.

33 cm - 107 str.
Cijena: 65,00 kn


picture

ČUJTE JA PJEVAM...!

picture

Priredila: Margareta Togunjac
Zbirka notnih zapisa glazbenih brojeva, vokaliza i ostalih skladbi kojima učenici savladavaju gradivo 1. i 2. pripremnog razreda škole solo-pjevanja. Zbirka je sastavljena iz tri dijela: I. Vokalize, II. Talijanske pjesme i arije, III. Skladbe iz literature (hrvatski skladatelji).

33 cm - 170 str.
Cijena: 150,00 kn


picture

LJUVEN SANAK

picture

Priredila: Lidija Horvat Dunjko
Zbirka najljepših skladbi za sopran i glasovir iz bogatog opusa hrvatskih skladatelja koji su svoja djela darovali glasu, obuhvaća skladbe različitih stilskih obilježja, bogatog kolorita, ozračja strasti i ljubavi, daje pregled povijesti i umjetničkog dosega od XVI stoljeća do danas. Namijenjena je profesionalnim pjevačima, studentima, učenicima i cjelokupnoj glazbenoj javnosti.

Note - 32 cm - 227 str.
Cijena: 150,00 kn


picture

Ljerka Očić: ORGULJE... energija duha

picture

Nesvakidašnji pristup tehnici sviranja orgulja temeljen na međusobnom prožimanju energije glazbenika i glazbala.

23 cm - 88 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Niko Obradović: TRUBLJA MOJE GLAZBALO

picture

Početnica za trublju namijenjena polaznicima glazbenih škola i samoukim trubačima. Početnica sadrži građu potrebnu za stjecanje i savladavanje elementarnog umijeća sviranja trublje i najosnovnije elemente glazbenog izraza.

Note - 32 cm - 102 str.
Cijena: 75,00 kn


picture

HRVATSKI SKLADATELJI ZA OBOU I GLASOVIR 1

picture

Priredio: Josip Čipić
Skladbe su namijenjene mladim oboistima, različitih stilskih razdoblja, tehničkih i interpretativnih zahtjeva, prilagođene mogućnostima polaznika glazbenih škola i muzičkih akademija.

Note - 32 cm - 115 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

ZBIRKA SKLADBI ZA ORKESTAR HARMONIKA

picture

Priredio: Marjan Krajna
Zbirka sadrži jedanaest skladbi koje je autor priredio za harmonikaški orkestar (4 skladbe su za solo instrument uz pratnju harmonikaškog orkestra). Obogaćuje literaturu za komorne sastave i harmonikaške orkestre. Vrijednost ove zbirke tim je veća što su na njenim stranicama mjesto našle tri skladbe hrvatskih skladatelja. Namijenjena je učenicima i studentima glazbenih škola ali i ostalim na području harmonikaške glazbe.

Note - 32 cm - 86 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Tomislav Uhlik: KLARIKAJDANKA - album za mlade klarinetiste

picture

Album koji obogaćuje glazbenu literaturu za klarinet, sastoji se od sedam skladbi za klarinet solo uz pratnju glasovira (partitura i zasebno solo dionice za svaku skladbu), različitih karaktera koje je autor napisao vodeći računa o izvedbenim mogućnostima polaznika glazbenih škola kojima je i namijenjen.

30 cm - 26 str.
Cijena: 60,00 kn


picture

Giovanni Cavallin: 50 DNEVNIH VJEŽBI ZA KLARINET

picture

Dnevne vježbe namijenjene su klarinetistima koji započinju dan druženjem s klarinetom. Vježbanje neizbiježnih ljestvica postaje zabavno jer su one napisane tako da svaka za sebe ima elemente jedne skladbe (dinamika, tempo, tehnika sviranja ...).

Note - 32 cm - 90 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

ŠEST KVARTETA ZA ČETIRI KLARINETA IN B

picture

Priredio: Giovanni Cavallin
Šest vrijednih kvarteta hrvatskih skladatelja skladanih različitim stilovima doprinos su unapređenju komornog muziciranja mladih klarinetista.

Note - 32 cm - 90 str.
Cijena: 75,00 kn


picture

HRVATSKI SKLADATELJI ZA KLARINET I GLASOVIR 1, 2, 3 i 4

picture picture picture picture

Priredio: Giovanni Cavallin
Četiri knjige koje zaokružuju gotovo sveukupni opus hrvatskih skladatelja napisan za to glazbalo. Skladbe su namijenjene mladim klarinetistima, različitih stilskih razdoblja, tehničkih i interpretativnih zahtjeva, prilagođene mogućnostima polaznika glazbenih škola i muzičkih akademija.

Note - 32 cm - 4x100 str.
Cijena 1 knjige: 80,00 kn


picture

Tomislav Uhlik: PANOVA MAŠTAONICA - album za mlade flautiste

picture

Album koji obogaćuje glazbenu literaturu za flautu, sastoji se od sedam skladbi za flautu solo uz pratnju glasovira (partitura i zasebno solo dionice za svaku skladbu), različitih karaktera koje je autor napisao vodeći računa o izvedbenim mogućnostima polaznika glazbenih škola kojima je i namijenjen.

30 cm - 27 str.
Cijena: 60,00 kn


picture

HRVATSKI SKLADATELJI ZA FLAUTU I GLASOVIR 1 i 2

picture picture

Priredila: Mira Golčić
Skladbe su namijenjene mladim flautistima, različitih stilskih razdoblja, tehničkih i interpretativnih zahtjeva, prilagođene mogućnostima polaznika glazbenih škola i muzičkih akademija.

Note - 32 cm - 115 i 155 str.
Cijena 1 knjige: 80,00 kn


picture

Nino Mazzoni: SEDAM CAPRICCIA ZA FLAUTU SOLO

picture

Zbirka talijansko-hrvatskog skladatelja Nina Mazzonija svojom ljepotom, pristupačnošću i melodioznošću pronači će svoje mjesto u nastavi glazbenih škola, a rado će je izvoditi i ostali flautisti.

Note - 32 cm - 40 str.
Cijena: 40,00 kn


picture

Adalbert Marković: KONCERTANTNE SKLADBE ZA BISERNICU I BRAČ

picture

Zbirka devet skladbi za bisernicu i brač uz pratnju tamburaškog orkestra ili uz glasovirsku pratnju. Ovo izdanje namijenjeno je polaznicima glazbenih škola, školskim orkestrima te svim tamburašima amaterima i zaljubljenicima u tamburu.

Note - 30 cm - 60 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Adalbert Marković: ETIDE I. ZA BISERNICU I BRAČ

picture

Etide I. sadrže 20 vježbi za bisernicu i brač u kojima se koriste razni ritmički i melodijski elementi te agogički zahtjevi. Ovo izdanje pridonosi razvoju tehnike i muzikalnosti u tamburaškoj glazbi kao i napretku učenika u njihovom interpretativnom savladavanju glazbenih djela. Osim polaznicima glazbenih škola namijenjene su svim tamburašima amaterima i zaljubljenicima u tamburu.

Note - 32 cm - 28 str
Cijena: 50,00 kn


picture

ZBIRKA SKLADBI ZA BISERNICU I BRAČ

picture

Priredila: Svetlana Anatoljevna Krajna:
Ova zbirka obogatit će oskudnost skladbi za tambure. S. Krajna vrlo vješto koristi skladbe pisane za druga glazbala te ih jednostavnošću i razigranošću približava edukativnim zahtjevima bisernice i brača. Skladbe uz glasovirsku pratnju namijenjene su učenicima glazbenih škola, i svima na području tamburaške glazbe.

Note - 32 cm - 47 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Svetlana Anatoljevna Krajna: ETIDE ZA BISERNICU I BRAČ

picture

U knjizi su objedinjeni svi tehnički elementi neophodni za sviranje na tamburi od početka do kraja školovanja u glazbenoj školi, posebna pozornost posvećena je vježbama za motoriku prstiju na jednoj žici po H. Schradiku.

Note - 32 cm - 48 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Svetlana Anatoljevna Krajna: VESELA ŠETNJA ZA BISERNICU I BRAČ

picture

U knjizi su skladbe različitih stilskih razdoblja uz pratnju glasovira namjenjene učenicima srednjim glazbenih škola- prvim razredima.


Cijena: 60,00 kn


picture

Svetlana Anatoljevna Krajna: GLAZBENI TRENUTAK ZA BISERNICU I BRAČ

picture

U knjizi su skladbe različitih stilskih razdoblja uz pratnju glasovira namjenjene učenicima srednjim glazbenih škola- drugim razredima.


Cijena: 60,00 kn


picture

Zlatko Stahuljak: GUDALO PRIJENOSNIK VAŠIH GLAZBENIH HTIJENJA

picture

Ovoj studiji tehnike sviranja gudalom, cilj je raščlanivanje nejasnih vježbi u početku učenja violine. Ona služi svim gudačima interpretama kao jednostavno sažet repetitorij njihova znanja i vještina a gudačima pedagozima, pružit će sigurnost metodičkog puta u postupnosti pri nastavi na glazbenim školama i akademijama.

21 cm - 40 str.
Cijena: 40,00 kn


picture

Vera Kaić: ALTERACIJE I dio

picture

Ovaj priručnik namijenjen je učenicima koji se prvi put susreću s alteriranim tonovima unutar dijatonske dur ili mol ljestvice. Alterirani tonovi su obrađeni pojedinačno i uz svaki slijede dvije vokalize i određen broj melodijsko ritamskih primjera u tonalitetima do tri predznaka.

Note - 21 cm - 27 str.
Cijena: 20,00 kn


picture

Vera Kaić: ALTERACIJE II dio - KROMATIKA

picture

Priručnik je namijenjen učenicima i profesorima srednjih glazbenih škola i slijed je I. djela. U njemu se obrađuju alteracije unutar dur i mol ljestvica na koje se dolazi skokom, kromatske dur i mol ljestvice i donose se primjeri s kromatskim pomacima unutar jednog tonaliteta.

Note - 21 cm - 71 str.
Cijena: 30,00 kn


picture

Vera Kaić: RITAM

picture

Ovo izdanje priređeno je za rad u glazbenim školama ili drugim sličnim ustanovama u kojima može poslužiti i učenicima i nastvnicima. Učenici iz nje mogu učiti i ponavljati pojedina područja iz ritma, a nastavnicima će primjeri služiti za vježbu i diktat.

Note - 21 cm - 71 str.
Cijena: 30,00 kn


picture

Miroslav Berta: DOMOVINA BEZ SUZA

picture

Zbirka pjesama namijenjena razredima, zborovima, solistima kao edukativna građa i prožeta domoljubljem korisna u svim prigodama.

Note - 30 cm - 50 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Karlo Kraus: PJESME IZ PRIČA

picture

Vrlo vrijedna knjiga namijenjena djeci - malim pjevačima, koji polaze vrtiće i osnovne škole. U njoj je sadržano šesnaest skladbi veselog i razigranog ozračja koje kod mladih ljudi razvijaju smisao za glazbu i ritam.

Note - 30 cm - 100 str.
Cijena: 50,00 kn


picture

Carola Grindea (s engleskog prevela - Radojka Sućeska Ligutić): NAPETOSTI U GLAZBENOJ IZVEDBI

picture

Zrelost glazbene izvedbe, traženje osobnosti svakog umjetnika sputava napetost. Sadržaj knjige pokazuje i pomaže primjerima kako se izdignuti i pronaći svoj “JA”.

23 cm - 106 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Ake Lundeberg (s engleskog prevela - Radojka Sućeska Ligutić): TREMA

picture

Knjiga je namijenjena učenicima, studentima, pedagozima i glazbenicima bez obzira na stil i vrstu glazbe koju izvode i sadrži praktične upute kako ovladati umjetnošću nastupanja pod pritiskom.

23 cm - 85 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Tatjana Orloff-Tschekorsky (s njemačkog preveo - Pavel Rojko): MENTALNI TRENING u glazbenom obrazovanju

picture

Postupak mentalnog treninga prikazuje autorica na poznatim glazbenim primjerima (Bach, Schuman, Beethoven, Chopin i dr.). Ova metoda mentalnog treninga pogoduje svim glazbenicima.

23 cm - 105 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Darko Breitenfeld: KAD SVIRANJE GLAZBE BOLI

picture

Vrlo vrijedna znanstvenim dokazima potkrijepljena knjiga, namijenjena glazbenicima, plesačima, pjevačima, svima koji se susreću sa zdravstvenim problemima, bolestima (profesionalnim) tijekom svojeg profesionalnog bavljenja glazbom i plesom.

24 cm - 254 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

dr. Darko Breitenfeld/ Valerija Majsec Vrbanić: MUZIKOTERAPIJA

picture

Dugo očekivana knjiga je rezultat četrdesetogodišnjeg iskustva dvaju autora. Obrađuje gotovo sva područja primjene glazbene terapije i povezuje teoriju praksu liječenja glazbom!!!Muzikoterapija nam savjetuje kako se osloboditi straha, panike, govornih poremećaja, agresije, stresa, i drugih problema sa pravilno izabranom glazbom. Ovo je prava knjiga za sve koji žele otkriti glazbu kao lijek!!!

21 cm – 184 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Andrija Tomašek: DUHAČI protiv PUHAČA

picture

Polemički trifolij o vječnoj zanimljivoj temi Puhači-Duhači, sa tezama za i protiv.

21 cm - 29 str.
Cijena: 20,00 kn


picture

Radojka Sučeska Ligutić: MOJA DORA U GLAZBENU ŠKOLU MORA?

picture

Autorica svoje bogato stručno iskustvo na području psihologije i glazbe prenosi čitatelju na jasnom, čitljivom i duhovitom jeziku, ona govori o onome što se u dugotrajnom glazbenom školovanju često zaboravlja – da je smisao svake umjetnosti uspostaviti kontakt, prije svega sa samim sobom...

Cijena: 40,00 kn


picture

Stanko Rozgaj: PRIČA O MLADOJ DORI

picture

Romansirana biografija o djetinjstvu i djevojaštvu - od sedme do dvadesete godine - hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885. - 1923.). Maštovito i s puno glazbenog znanja o Dorinim ranim danima, sklonosti glazbi, školovanju, skladanju, traganju i prijateljevanju, autor prikazuje odrastanje i složene ljudske odnose Dore s članovima obitelji i prijateljima.

21 cm - 212 str.
Cijena: 80,00 kn


picture

Stanko Rozgaj: MLADI LISINSKI

picture

Romansirana biografija velikog hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog opisuje ozračje u Hrvatskoj sredinom 19. st. u vrijeme ilirskog preporoda. Čitateljima će približiti hrvatsku glazbu tog vremena i oplemeniti ih da postanu cijenjena publika koja će ju znati kritički i estetski procijeniti.

20 cm - 256 str.
Cijena: 60,00 kn


picture

Stanko Rozgaj: ŽIVOTNI JADI LISINSKOG

picture

Nastavak romansirane biografije velikog hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog koja opisuje njegov životni put od izvedbe njegove prve opere do samog kraja života.

20 cm - 320 str.
Cijena: 70,00 kn


picture

KAJDANKA

picture

Kvalitetno izrađena, pogodna za bilježenje nota tijekom višegodišnjeg školovanja. Tvrdi uvez, skaj, lijepljena i šivana.

18 cm - 200 str.
Cijena: 30,00 kn


picture

Order
Način plaćanja
 
Slanje...